+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

8 dana na planini

Vozite bicikl sjeverom Crne Gore, preko najvisočijih i najljepših planina – Komovi, Bjelasica i Durmitor uz ...

.... krstarenje Pivskim jezerom.

I dan
Sa aerodroma transfer je organizovan do željezničke stanice, sa koje krećemo vozom ka Kolašinu. Voznja najvosčijom prugom na Balkanu, kroz kanjon rijeke Morače biće najbolji uvod za avanturu koja predstoji.
U Kolašinu smještaj je organizovan u vili u gradu, nakon check in-a slijedi posjeta gradu i botaničkoj bašti u kojoj ćete imati prilke da vidite mnoge biljne vrste i čujete o njima od najboljih stručnjaka.
Večera i noćenje u vili.
II dan
Nakon doručka organizovana je vožnja biciklima koja kreće iz Štavne, pa preko sela Trešnjevik i Krivi Do. Planina Komovi je jedan od tri najimpresivnija planinska masiva Crne Gore. Svakoga opčinjava prirodnim lepotama, bogatstvom flore i faune i brojnim spomenicima kulture, crkvama i manastirima. Tura se završava kod planinarskog doma Vranjak na Bjelasici. Ručak će biti organizovan na lokalnoj farmi, gdje ćete imati prilike da se upoznate sa loklanim i tradicionalnim načinom života na farmi. Po dolasku u Vranjak transfer je organizovan do Kolašina, gdje su organizovani večera i noćenje u vili.
III dan
Nakon doručka sledi trnasfer do Vranjaka, odakle krećemo na biciklističku turu ka Biogradskom jezeru, preko Bjelasice, kroz nacionalni park Biogradska Gora (dužina rute oko 30 km). Najznačajnija prirodna vrijednost ovog nacionalnog parka je prašuma Biogradska gora, koja zauzima površinu od 1.600 hektara i jedna je od posljednje tri u Europi. Ima karakter strogo zaštićenog rezervata. U srcu prašume smjestilo se Biogradsko jezero, najveće i najpoznatije u nizu ledničkih jezera na području nacionalnog parka. Ručak će biti organizovan na katunu. Mogućnost obilaska Bogradskog jezera (oko 1 sat šetnje). Nakon obilaska transfer je organizovan do grada, gdje su organizovani večera i noćenje u vili.
IV dan
Nakon doručka slijedi transfer do mjesta Lipovo, odakle kreće biciklistička tura preko planine Sinjajevine do crkve Ružica. Turu počinjemo iz sela Lipovo, koje se nalazi na 12 km od Kolašina u podnožju Sinjajevine na visini od 1050 m.
Idemo preko Vratla (1730 mnv) i nastavljamo kroz katun Ječmen Do uz podnožje Jablanov vrh, koji spada u najvisočije vrhove Sinjajevine (2203 mnv) kuda stižemo do crkve Ružica, koja je sagrađena nakon oslobođenja od otomanske okupacije. Pored crkve pravimo kratku pauzu za osvježenj. Lanč paketi će biti obezbjeđeni. Nakon pauze krećemo ka Mojkovcu, gjde će večera i noćenje biti organizovani u vili.
V dan
Nakon doručka sledi transfer do Splavišta, koje je početno mjesto za rafting avanturu koja predstoji na rijeci Tari. Na Galevom Kršu ćemo se zaustaviti da se upoznate gdje poćinje Nacionalni park Durmitor. Nakon kratke pauze ćemo proći kroz mjesto Crna Poda, jedano od najvećih populacija crnog bora u Europi. Pratimo rijeku sve do starta raftinga - Splavište. Tura duga 14 km. Tokom plovidbe gosti će viđeti najkraću (ovisno o sezoni) a najmoćniju rijeku u Europi - Ljuticu, kao i poznati Đurđevića most. Prolazeći kroz Nacionalni park Durmitor stižemo do ŽugićLuke. Tu rafting završava. Ručak je organizovan nakon raftinga, zatim krećemo ka Žabljaku. Po dolasku organizovan je obilazak Crnog jezera. Noćenje i večera su organizovani u vili na Žabljaku.
VI dan
Nakon doručka preko Ski centra i Sedla krećemo ka Trsi. Ova tura vodi nas preko najljepše crnogorske planine Durmitor. Osnovna odlika durmitorskog područja jeste prostrana visoravan na 1500 metara nadmorske visine, koju presecaju duboke kanjonske doline i sa koje se uzdižu impozantni planinski vrhovi, od kojih je 48 sa preko 2000 metara nadmorske visine i među njima najviši Bobotov Kuk sa 2523 m.
Lepoti durmitorskog masiva posebnu draž daje 18 ledničkih jezera, nazvanih gorske oči. Među najlepšim ukrasima parka su i bistre, silovite reke koje su ovom području podarile velelepne kanjonske doline. Ručak je organizovan na Trsi, nakon ručka spuštamo se do Plužina. Gdje su organizovani večera i noćenje.
VII dan
Nakon doručka krećemo na krstarenje prelijepim Pivskim jezerom. Jezero je na nekim mestima duboko i preko 200 m, a dugo je 45 km. Reka Piva je iznimno čista, a voda je konstantno pitka pa se Pivsko jezero smatra se najvećim rezervoarom pitke vode na svetu. Nakon krstarenja posjetićemo Pivski manastir, Riznica manastira je jedna od najbogatijih u Crnoj Gori i sastoji se od dragocjenih zbirki starih rukopisnih knjiga i prvih knjiga štampanih na Balkanu. U toku ture posjetićemo i farmu meda, gjde će biti organizovana degustcija. Med koji se proizvodi na ovom planinskom području izuzetnog je kvaliteta i visokih ekoloških standarda. Nakon posjete nastaljvamo ka Etno selu Montenegro gdje će večera i noćenje bit organizovani.
VIII dan
Nakon doručka tranfer do aerodroma.
U cijenu je uključeno: bicikla, vodič, smještaj i hrana po programu, transferi po programu, rafting, PDV

2016

Septembar

 • 04. - 11.
 • 18. - 25.

Oktobar

 • 02. - 09.
 • 16. - 23.

2017

Maj

 • 07. - 14.
 • 21. - 28.

Jun

 • 04. - 11.
 • 18. - 25.

Jul

 • 02. - 09.
 • 16. - 23.
 • 30. - 06. (avgust)

Avgust

 • 13. - 20.
 • 27. - 03. (septembar)

Septembar

 • 10. - 17.
 • 24. 01. (oktobar)

Oktobar

 • 08. - 15.
 • 22. - 29.
 • biciklizam_planinama_1
 • biciklizam_planinama_2
 • biciklizam_planinama_3
 • biciklizam_planinama_4


+382 67 263 138