+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

Jahačka tura

Upoznajte Nacionalni Park Skadarsko jezero na leđima konja. Uživajte u jahanju, kao najboljem načinu za upoznavanje prirode.

Ekološka i rekreativna jahačka tura Rijekom Crnojevića.
Transfer je organizovan iz Podgorice do Rijeke Crnojevića , mali grad na istoimenoj rijeci ,jedan je od najljepših malih gradova u Crnoj Gori.
Istorija ovog mjesta usko je vezana za vladara Zete , Ivana Crnojevića (1465-1490) , koji je da bi izbjegne Tursku vojsku na Obodu podigao utvrđenje i manastir ,čija je crkva posvećena Svetom Nikoli. Na ulazu u Rijeku Crnojevića nalazi se prelijepi kameni most-" Danilov most ."
Najstariji sačuvani objekat u Rijeci Crnojevića je kuća Svetog Petra. Tura počinje prelaskom preko kamenog mosta .Rijeka Crnojevića je mjesto gdje se nalaze ostaci štamparije Obod i manastira Svetog Nikole. Nakon razgledanja jašemo šumskim putem koji nam pruža pogled na Rijeku Crnojevića . Nakon jahanja od sat i po vremena stižemo do vidikovca gdje se mozete odmoriti i osvjeziti.
Polaskom sa vidikovca put nas vodi do rijeke koju možemo preći tako što ćemo preskakati preko stijena ili ćemo gaziti kroz vodu,u zavisnosti od nivoa vode. Prelaskom na drugu stranu rijeke , posjetioci mogu da vide ostatke stare elektrane, posle čega ćemo nastaviti kretanje ka Obod pećini. Nakon razgledanja pećine uređenim putem krećemo se u pravcu rijeke Crnojevića ,gdje se i jahačka tura završava. Sa Rijeke Crnojevića transfer je organizovan do Podgorice.

Uslovi:

• Normalno zdravstveno stanje
• Bez ozbiljnih zdravstvenih problema
• Ture su prilagođene početnicima i iskusnim jahačima
• Jahanje se organizuje u toku cijele godine
• Potrebna oprema: duge pantalone (poželjno džins), čizme za jahanje ili neka slična obuća, kišna cerada, naočare, rukavice
Organizator obezbjeđuje: potpuno novu, profesionalnu opremu za jahanje (sedlo, kaciga, korbač itd)

  • planinska_avantura03_1
  • rijeka_crnojevica01
  • rijeka_crnojevica03


+382 67 263 138