+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

Nacionalnim parkom

Uživajte u netknutoj prirodi na leđima konja, jer najveće jezero na Balkanu nudi vam pregršt avantura ...


I dan

Dolazak na Aerodrom u Podgorici.
Transfer do hotela (HB 4*)
Večera i noćenje u hotelu
II dan
Nakon doručka organizovan je transfer do Rijeke Crnojevića.
Rijeka Crnojevića je mali grad na istoimenoj rijeci ,jedan je od najljepših malih gradova u Crnoj Gori.
Istorija ovog mjesta usko je vezana za vladara Zete , Ivana Crnojevića (XV vijek) , koji je da bi izbjegne Tursku vojsku na Obodu podigao utvrđenje i manastir ,čija je crkva posvećena Svetom Nikoli. Na ulazu u Rijeku Crnojevića nalazi se prelijepi kameni most-„ Danilov most .“
Najstariji sačuvani objekat u Rijeci Crnojevića je kuća Svetog Petra. Tura počinje prelaskom preko kamenog mosta .Rijeka Crnojevića je mjesto gdje se nalaze ostaci štamparije Obod i manastira Svetog Nikole. Nakon razgledanja jašemo šumskim putem koji nam pruža pogled na gradić . Nakon jahanja od sat i po vremena stižemo do vidikovca gdje se mozete odmoriti i osvježiti.
Polaskom sa vidikovca put nas vodi do rijeke koju možemo preći tako što ćemo preskakati preko stijena ili ćemo gaziti kroz vodu,u zavisnosti od nivoa vode. Prelaskom na drugu stranu rijeke , posjetioci mogu da vide ostatke stare elektrane, posle čega ćemo nastaviti kretanje ka Obod pećini. Nakon razgledanja pećine uređenim putem krećemo se u pravcu Rijeke Crnojevića ,gdje se i jahačka tura završava.
Ručak je organizovan u lokalnom restoranu, gdje možete probati specilatitete karakteristične za ovo područje.
Nakon ručka organizovano je krstarenje po Skadarskom jezeru. Skadarsko jezero je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu. Jezero je puno ostrva i poluostrva na kojima se nalaze tragovi istorije i vrijedna kulturna baština. Bistra voda i očuvani ambijent omogućili su razvoj izuzetno bogatog eko-sistema. Ovo je jedino stanište pelikana na jugu Evrope. Ujedno Skadarsko jezero je i jedan od najposjećenijih Nacionalnih parkova u Crnoj Gori.
Brodom stižemo do Virpazara, gdje je organizovana večera i noćenje (hotel ***).
III Dan
Doručak je organizovan u hotelu.
Nakon doručka jahačka tura kreće iz Virpazara. Nastavljamo koristeći stari, uzani put koji će nas dovesti do sela Utrg, koje je jedno od najstarijih u ovom području. Posjetićemo vinariju koja je u vlasništvu porodice iz ovog kraja gdje ćemo imati priliku da probamo domaća vina i specijalitete kao što su pršut, sir, masline i hleb. Nakon toga, jahaćemo čuvenim putem,koji je nakad bio željeznička pruga, prolazeći kroz živopisna sela zaustavićemo se u jednom od njih kako bi isprobali domaće specijalitete.
Jahanje kroz stari tunel ,koji se takođe koristio kao pruga za čuveni voz '' Ćiro'',učiniće ovo putovanje nezaboravnim. Nakon prolaska kroz tunel stižemo u selo Tuđemile gdje ćemo posjetiti pravoslavni manastir Ribnjak. Nakon posjete manastiru vraćamo se u Virpazar gdje je organizovan ručak.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu (***).
IV dan
Doručak u hotelu.
Nakon doručka transfer je organizovan do aerodroma.

Uslovi:

• Normalno zdravstveno stanje
• Bez ozbiljnih zdravstvenih problema
• Ture su prilagođene početnicima i iskusnim jahačima
• Jahanje se organizuje u toku cijele godine
• Potrebna oprema: duge pantalone (poželjno džins), čizme za jahanje ili neka slična obuća, kišna cerada, naočare, rukavice
Organizator obezbjeđuje: potpuno novu, profesionalnu opremu za jahanje (sedlo, kaciga, korbač itd)

  • Skadarsko 01
  • Skadarsko 02
  • Skadarsko 03
  • skadarsko_03


+382 67 263 138