+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

More i planina

Sa aerodroma transfer je organizovan do željezničke stanice, sa koje krećemo vozom ka Kolašinu.

I dan
Vožnja najvosčijom prugom na Balkanu, kroz kanjon rijeke Morače biće najbolji uvod za avanturu koja predstoji.
U Kolašinu smještaj je organizovan u vili u gradu, nakon check in-a slijedi posjeta gradu i botaničkoj bašti u kojoj ćete imati prilke da vidite mnoge biljne vrste i čujete o njima od najboljih stručnjaka.
Večera i noćenje u vili.
II dan
Nakon doručka transfer je organizovan iz Kolašina do eko sela Štavna koje se nalazi u podnožju Komova (1800 mnv), po dolasku krećemo na pješačkuu turu koja nas vodi na vrh Vasojevićki Kom (2460 mnv). Ova tura će trajati oko 6 sati. Lanč paket će biti obezbjeđen u za ovu turu. Nakon osvajanja ovog vrha sledi povratak u eko selo Štavna gdje su večera i noćenje organizovani.
III dan
Nakon doručka u eko selu krećemo na pješačku turu do Vranjaka (1765 mnv), Vranjak se nalazi na planini Bjelasica. Bjelasica je planina vulkanskog porijekla, što je čini pristupačnom čak i zimi. Prolazmo kraj 3 najviša vrha Bjelasice (Zekova Glava, Troglava i Crna Glava, ovi vrhovi se nalaze iznad 2000 mnv). Ova hajking tura će trajati od 6 do 7 sati, u toku ture lanč paket će biti obezbjeđen.
Velera i noćenje su organizovani na Varnjaku.
IV dan
Nakon doručka na Vranjaku krećemo na pješačku turu do Zekove glave, jednog od najviših vrhova Bjelasice (2117 mnv). Nakon uspona krećemo preko katuna Goleš kroz Biogradsku prašumu do Biogradskog jezera, koje se nalazi u srcu Nacionalnog Parka Biogradska Gora. U toku ove ture proći ćete kroz jednu od poslenjih prašuma u Evropi. Ova pješačka tura će trajati oko 7 sati. Lanč paketi će biti obezbjeđeni u toku ture.
Od jezera transfer do Kolašina je organizovan, večera I noćenje u lokalnoj vili.
V dan
Nakon doručka sledi transfer do Splavišta, koje je početno mjesto za rafting avanturu koja predstoji na rijeci Tari. Na Galevom Kršu ćemo se zaustaviti da se upoznate gdje poćinje Nacionalni park Durmitor. Nakon kratke pauze ćemo proći kroz mjesto Crna Poda, jedano od najvećih populacija crnog bora u Europi. Pratimo rijeku sve do starta raftinga - Splavište. Tura duga 14 km. Tokom plovidbe gosti će viđeti najkraću (ovisno o sezoni) a najmoćniju rijeku u Europi - Ljuticu, kao i poznati Đurđevića most. Prolazeći kroz Nacionalni park Durmitor stižemo do ŽugićLuke. Tu rafting završava. Ručak je organizovan nakon raftinga, zatim krećemo ka Žabljaku. Noćenje i večera su organizovani u vili na Žabljaku.
VI dan
Nakon doručka iz Žabljaka krećemo na pješačku turu ka Ledenoj pećini koja se nalazi na Durmitoru. Na nadmorskoj visini od 2164 metra nalazi se pećina gdje zima nikada ne prolazi I u kojoj se nalaze stalaktiti I stalagmite kojima se u toku godine dive svi koji posjete ovo zaleđeno kraljevstvo. Dvorana 40 m dga I 20 m široka, sa hladnim dahom će rashladiti pisjetioce čak I sredinom jula. Dok su čista I hladna voda koja kaplje sa plafona i formira ledene figure koje dostižu visinu čovjeka, dobra prilika za osvježenje I obnovu zaliha vode za pješake. Lanč paketi će biti obezbjeđeni u toku ture. Nakon posjete pećini idemo nazad ka Žabljaku gdje su večera I noćenje organizovani.
VII dan
Nakon doručka organizovan je transfer do mjesta Sedlo. Iz Sedla kreće uspon na najviši vrh Crne Gore – Bobotov Kuk (2525 mnv). Ovo je jedna od ruta koje pravi ljuditelji pješačenja ne propuštaju u toku posjete Crnoj Gori. Lanč paket je obezbjeđen u toku ture. Trajanje pješačke ture je oko 6 do 7 sati. Nakon uspona krećemo nazad ka Žabljaku gdje su večera I noćenje organizovani.
VIII dan
Nakon doručka transfer je organizovan do Ivanovih Korita, koja se nalaze u Nacionalnom Parku Lovćen. Nakon dolaska pješačka tura kreće na planini Lovćen. Lovćen je smješten u jugozapadnom dijelu Crne Gore između Skadarskog basena, Bokokotorskog zaliva I Budvanske rivijere. Izdiže se u neposrednoj blizini mora, zatvarajući tako duge i vijugave bokeljske zalive, čineći zaleđe drevnom pomorskom gradu Kotoru.
Na relativno uzanom prostoru srijeću se brojni i raznovrsni oblici reljefa, naglašeni u središnjem dijelu planine, gdje se Lovćen najviše izdigao Štirovnikom i Jezerskimvrhom. Padine planine su kamenite, sa brojnim škrapama, jamama i dubokim vrtačama, dajući krajolicima specifičan izgled. Ukoliko ste zainteresovani u toku boravka na Ivanovim Koritima imaćete šanse da posjetite Avanturistički Park, uživate u jahanju, brdskom biciklzmu ili vožnji ATV-om (kvadom). Večera I noćenje su organizovani na Ivanovim Koritima.
IX dan
Nakon doručka krećemo na pješačku turu od Ivanovih Korita preko Krstaca do Kotora. Starog grada, koji važi za jedan od najljepših gradova na Jadranskoj obali. Ovaj put vodi nas preko planine Lovćen. Zahvaljujući svom položaju na granici dvije sasvim različite prirodne cjeline, mora i kontinenta, Lovćen trpi uticaje oba klimatska tipa. S duge strane, orografija Lovćena uslovljava uticaj planinske klime. Svi ovi različiti uticaji uslovili su pojavu veoma bogatog i raznovrsnog biljnog i životinjskog svijeta. Na području ovog nacionalnog parka značajnu vrijednost čini kulturno-istorijsko nasleđe. Lanč paket će biti obezbjeđen u toku ture. Nakon dolaska u Kotor organizovana je posjeta Perastu, malom gradu na obali I važi za najljepši grad na Jadranskoj obali u barkonom stilu gradnje. Brodićem ćemo otići do ostrva Gospa od Škrpjela, koje je jedno od najljepših ostrva u zalivu. Nakon obilaska planiran je povratak u Kotor, gdje su večera I noćenje organizovani.
X dan
Nakon doručka transfer je organizovan do aerodroma.

 

Minimum 5 osoba za realizaciju programa.

 

2016

Septembar

 • 02. -    11.
  16. -    25.
  30. -    09. (oktobar)

Oktobar

 • 14. -    23.

 

2017

Maj

 • 05. -   14.
  19. -   28.

Jun

 • 02. -   11.
  16. -   25.
  30. -   09. (jul)

Jul

 • 14. -   23.
  28. -    06. (avgust)

Avgust

 • 11. -   20.
  25. -   03. (septembar)

Septembar

 • 08. -   17.
  22. -   01. (oktobar)

Oktobar

 • 06. -   15.
  20. -   29.
 • 10_dana_sjever_jug_1
 • 10_dana_sjever_jug_12
 • 10_dana_sjever_jug_13
 • 10_dana_sjever_jug_14
 • 10_dana_sjever_jug_15
 • 10_dana_sjever_jug_16
 • 10_dana_sjever_jug_17
 • 10_dana_sjever_jug_18
 • 10_dana_sjever_jug_19
 • 10_dana_sjever_jug_20
 • 10_dana_sjever_jug_21
 • 10_dana_sjever_jug_22

 


+382 67 263 138