+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

1 dan na Tari 96 km

Jednodnevni aranžman, organizuje se u aprilu, maju i prvoj polovini juna. Pruža mogucnost da pređete svih 96 km za 1 dan...

... odnosno za nekih 6-7h raftinga na Tari, zbog toga sto je nivo vode veoma veisok. Samim tim ovaj arnzžan zahtijeva da ljudi budu dobro fizički spremni, da budu iskusni plivači, tj. dobri sportisti. Uz vrhunsku svetsku opremu i naše profesionalne vodiće (skipere) gosti ce proći cijelu rutu.  Uživaćete ce u ljepoti nacionalnog parka Durmitor i kanjona Tare. Početna tacka je mjesto Splavište, gdje se preuzima oprema i počinje tura. Gosti će imati priliku da vide najkraću, a najsnažniju rijeku u Evropi - Ljuticu, (duzine150m), zatim ce proći ispod čuvenog mosta na Đurdjevića Tari (visine 149m). Snaga bukova i brzaka vodi kroz mjesto Lazin Kamen, gdje je Tara najuža a najdublja (2.5m/11m). Dalje dolazimo u kamp Radovan Luka, mjesto koje se nalazi u srcu nacionalnog parka Durmitor i kanjona Tare. Radovan Luka se nalazi u podnožju mjesta Ćurevac, na kojem je kanjon Tare najdublji 1330 m - najdublji kanjon u Evropi, a drugi po dubini u svijetu. Nakon kraćeg piknika avanturu nastavljamo do najljepseg mjesta u kanjonu - Bajlovića Sige (veliki vodopad, ostavlja posjetioce bez daha ljepotom). Pozdravljajući se sa Bajlovića Sigama izlazimo iz NP Durmitor i dolazimo do kampa Brštanovica odakle kreće najuzbudljiviji dio rijeke u dužini od 18km. Od Brštanovice preko serije povezanih bukova i brzaka, koji ce učiniti da gosti nikada ne zaborave sve ljepote kanjona Tare, stižemo na Šćepan Polje, tj mjesto Sastavci - gdje se rafting završsava. Na tom mjestu Tara i Piva ćine Drinu, i baš na spoju tih rijeka nalazi se istoimeni restoran, tu će bitit organizovan ručak. Uz specijalitete iz nacionalne kuhinje i domaću rakiju završavamo jednodnevnu avanturu. Sllijedi transfer do hotela. 

Uslovi:

• Uzrast +6
• plivačke sposobnosti
• Tura je pogodna i za početnike
Oprema: Kupaći kostim, krema za sunčanje, peškir, foto aparat/kamera
Po rezervaciji izleta neophodno je dostaviti sledeće podatke: puno ime i prezime, broj pasoša, nacionalnost, visinu, težinu i br. cipela.
Ostatak opreme je obezbjeđen od strane organizatora

  • Map
  • Rafting on Tara 1
  • Rafting on Tara 2
  • Rafting on Tara 3
  • Rafting on Tara 4
  • Rafting on Tara 5


+382 67 263 138