+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

6 dana

Kružno putovanje - sa obilaskom Kotora, Cetinja, Kolašina i Nacionalnog Parka Skadarsko jezero, uz degustaciju vina ...

Dan I

 • Dolazak na aerodrom Podgorica, transfer od aerodroma do hotela „Aurel“ 4*, check in.
 • U popodnevnim satima organizovano je razgledanje vinskih podruma „Plantaže“ i degustacija vina.
 • Večera i noćenje je organizovano u hotelu.

Dan II
Doručak u hotelu.
Nakon doručka iz Podgorice se vozimo ka Nacionalnom parku Skadarsko jezero glavnim putem, pa uskim putem do sela Utrg, jedno od najstarijih u toj oblasti. Posjetićemo vinariju u vlasništvu lokalne porodice, gdje ćete imati prilike da probate vino domaće proizvodnje i specijalitete kao što su pršuta, sir, masline i hljeb. Nakon toga, putem koji je ranije služio kao pruga proći ćemo slikovita sela, zaustavljajući se u ponekom kako bi opet degustirali domaće proizvode. Dalje starim putem kroz tunel kroz koji je išao poznati voz „Ćiro“, što će učiniti putovanje nezaboravnim. Stižemo u selo Tuđemile gdje ćemo posjetiti manastir Ribnjak. Ručak će biti u lokalnom restoranu. Nakon ručka transfer je organizovan do hotela Aurel u Podgorici.
Večera i noćenje su u hotelu.
Dan III
Doručak u hotelu, pa krećemo ka Kotoru.
Obilazak Starog Grada sa vodičem. Kotor je primorski grad u Crnoj Gori, u izolovanom dijelu Kotorskog zaliva. Stara mediteranska luka je oivičena fortifikacijom iz doba Mletačke republike. Nalazi se zalivu Boka Kotorska, jednom od najskrivenijih mjesta Jadrana. Neki ga zovu najužnijim fjordom Evrope. Sa krečnjačkim liticama Orijena i Lovćena, Kotor i okolno područje formiraju impresivan Mediteranski pejzaž. Kotorski zaliv i stari grad su pod zaštitom UNESCO-a.
Nakon obilaska nastavljamo ka Cetinju. Prijestonica Crne Gore. Tokom vladavine Nikole I (1860-1918) glavni grad poprima evropski stil. Sagrađena je nova palata, ambasade, kulturne, edukativne i medicinske institucije. Duhovno i kulturno srce zemlje. Cetinje je svojevrstan grad – muzej. Svake druge organizuje se godine "Cetinjsko bijenale". Nakon posjete ručak u lokalnom restoranu. Nakon toga transfer do Podgorice. Večera i noćenje u hotelu Aurel 4*.
Dan IV
Doručak u hotelu pa odlazimo iz Podgorice. Glavnim putem kroz atraktivni kanjon Morače – Platije. Uživaćete u nevjerovatnom pogledu na kanjon. Nastavljamo put ka manastiru Morača, najvažnjiem kulturnom i istorijskom spomeniku područja i jednom od najvažnijih duhovnih, kulturnih i političkih centara Crne Gore dugo. Manastir je na uzvišenju iznad rijeke Morače u blizini glavnog puta, na slikovitom području.
Nakon posjete nastavljamo ka Kolašinu i Ski centru Kolašin 1450. Tamo je organizovano skijanje – ski pass uključen, ski oprema (skije ili snoubord) će biti obezbjeđeni. Nakon skijanja transfer do Kolašina. Check in u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
U poslepodnevnim satima, od 18h lagano pješaćenje krpljama sa bakljama u Kolašinu. Tura kreće ispred hotela, kratka šetnja kroz grad do sela Breze odakle počinje pješačenje krpljama. Breza se nalazi na 5 minuta od centra grada. Iz Breze ka brdu Besanjeg. U toku ture uživaćete u prelijepom pogledu na panoramu Kolašina. Tura nije zahtjevna, bez visokih je uspona.
Trajanje šetnje je 2 sata. Nekoliko baklji će biti obezbjeđeno, kako bi šetnja bila atraktivnija.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu Bianca Resort & Spa.
Dan V
Doručak je organizovan u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
Ski dan – Ski pass i ski oprema (skije ili snoubord) će biti obezbjeđeni. Transfer je organizovan do Kolašina.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
VI dan
Doručak je organizovan u hotelu.
Nakon doručka transfer do aerodroma Podgorica.
U cijenu je uključeno: Transfer u okviru programa, 5 noćenja u hotelima sa 4* (HB – 3 noći u hotelu Aurel, 2 noći u hotelu Bianca Resort & Spa), upotreba Spa & Wellness-a, usluge vodiča u okviru programa, ulaznice (Nacionalni park Skadarsko jezero, Stari grad Kotor, muzej na Cetinju i Manastir Morača), ručak (II i III dan), šetnja krpljama, iznajmljivanje ski opreme za 2 dana, poludnevni ski pass 2 dana, osiguranje.

 • Zima u Crnoj Gori 01
 • Zima u Crnoj Gori 02
 • Zima u Crnoj Gori 03
 • Zima u Crnoj Gori 04
 • Zima u Crnoj Gori 05
 • Zima u Crnoj Gori 06
 • Zima u Crnoj Gori 07
 • Zima u Crnoj Gori 08
 • Zima u Crnoj Gori 09
 • Zima u Crnoj Gori 10
 • Zima u Crnoj Gori 11
 • zima_u_crnoj_gori12


+382 67 263 138