+382 67 263 138

Turistička agencija Explorer

Istražite Crnu Goru sa nama

More i planine

8 dana avanture od Kotora, preko Kolašina do Žabljaka. Uživajte u idiličnoj zimi na obali mora i na vrhovima sniježnih planina ...

Dan I

 • Dolazak na aerodrom Podgorica, transfer od aerodroma do hotela „Aurel“ 4*, check in.
 • U popodnevnim satima organizovano je razgledanje vinskih podruma „Plantaže“ i degustacija vina.
 • Večera i noćenje je organizovano u hotelu.

Dan II
Doručak u hotelu.
Nakon doručka iz Podgorice se vozimo ka Nacionalnom parku Skadarsko jezero glavnim putem, pa uskim putem do sela Utrg, jedno od najstarijih u toj oblasti. Posjetićemo vinariju u vlasništvu lokalne porodice, gdje ćete imati prilike da probate vino domaće proizvodnje i specijalitete kao što su pršuta, sir, masline i hljeb. Nakon toga, putem koji je ranije služio kao pruga proći ćemo slikovita sela, zaustavljajući se u ponekom kako bi opet degustirali domaće proizvode. Dalje starim putem kroz tunel kroz koji je išao poznati voz „Ćiro“, što će učiniti putovanje nezaboravnim. Stižemo u selo Tuđemile gdje ćemo posjetiti manastir Ribnjak. Ručak će biti u lokalnom restoranu. Nakon ručka transfer je organizovan do hotela Aurel u Podgorici.
Večera i noćenje su u hotelu.
Dan III
Doručak u hotelu, pa krećemo ka Kotoru.
Obilazak Starog Grada sa vodičem. Kotor je primorski grad u Crnoj Gori, u izolovanom dijelu Kotorskog zaliva. Stara mediteranska luka je oivičena fortifikacijom iz doba Mletačke republike. Nalazi se zalivu Boka Kotorska, jednom od najskrivenijih mjesta Jadrana. Neki ga zovu najužnijim fjordom Evrope. Sa krečnjačkim liticama Orijena i Lovćena, Kotor i okolno područje formiraju impresivan Mediteranski pejzaž. Kotorski zaliv i stari grad su pod zaštitom UNESCO-a.
Nakon obilaska nastavljamo ka Cetinju. Prijestonica Crne Gore. Tokom vladavine Nikole I (1860-1918) glavni grad poprima evropski stil. Sagrađena je nova palata, ambasade, kulturne, edukativne i medicinske institucije. Duhovno i kulturno srce zemlje. Cetinje je svojevrstan grad – muzej. Svake druge organizuje se godine "Cetinjsko bijenale". Nakon posjete ručak u lokalnom restoranu. Nakon toga transfer do Podgorice. Večera i noćenje u hotelu Aurel 4*.
Dan IV
Doručak u hotelu pa odlazimo iz Podgorice. Glavnim putem kroz atraktivni kanjon Morače – Platije. Uživaćete u nevjerovatnom pogledu na kanjon. Nastavljamo put ka manastiru Morača, najvažnjiem kulturnom i istorijskom spomeniku područja i jednom od najvažnijih duhovnih, kulturnih i političkih centara Crne Gore dugo. Manastir je na uzvišenju iznad rijeke Morače u blizini glavnog puta, na slikovitom području.
Nakon posjete nastavljamo ka Kolašinu i Ski centru Kolašin 1450. Tamo je organizovano skijanje – ski pass uključen, ski oprema (skije ili snoubord) će biti obezbjeđeni. Nakon skijanja transfer do Kolašina. Check in u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
U poslepodnevnim satima, od 18h lagano pješaćenje krpljama sa bakljama u Kolašinu. Tura kreće ispred hotela, kratka šetnja kroz grad do sela Breze odakle počinje pješačenje krpljama. Breza se nalazi na 5 minuta od centra grada. Iz Breze ka brdu Besanjeg. U toku ture uživaćete u prelijepom pogledu na panoramu Kolašina. Tura nije zahtjevna, bez visokih je uspona.
Trajanje šetnje je 2 sata. Nekoliko baklji će biti obezbjeđeno, kako bi šetnja bila atraktivnija.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu Bianca Resort & Spa.
Dan V
Doručak je organizovan u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
Ski dan – Ski pass i ski oprema (skije ili snoubord) će biti obezbjeđeni.
Transfer je organizovan do Kolašina.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.

Dan VI
Doručak u hotelu Bianca Resort & Spa 4*
Nakon doručka, transfer je organizovan od Kolasina do Mojkovca u trajanju od 15 min, u blizini sela Drijenak, Lipovo i Trebaljevo. Stižemo u kamp Rakočević, na granici Nacionalnog Parka Biogradska Gora i Mojkovca. To je mjesto sa kojeg počinje rafting avantura. Pored uzbuđenja koje donosi zimski rafting na Tari, gosti će uživati u prelijepom pogledu na okolne planine. Odmah nakon Mojkovca, posle 90 – 120 minuta uzbuđenja, rafting se završava i organizovan je transfer do Kolašina, 25 km (oko 30 minuta vožnje). Ručak će biti organizovan u lokalnom restoranu u Kolašinu.
Večera i noćenje su organizovani u hotelu Bianca Resort & Spa 4*.
Dan VII
Doručak u hotelu.
Nakon doručka, iz Kolašina džipovima krećemo za Žabljak.
Jadranskom magistralom prolazimo pored Nacionalnog Parka Biogradska Gora nastavljamo kraj Mojkovca ka Žabljaku. Usput ćemo naići na mjesto Galev Krš, đe ćemo pauzirati i goste upoznati sa  mjestom početka Nacionalnog parka Durmitor. Nakon kratke pauze proći ćemo kroz mjesto Crna Poda, sa najvećom šumom crnog bora u Evropi. Zatim džipovima ka mostu Đurđevića Tara. Nakon fotografisanja vozimo dalje ka Žabljaku, odakle krećemo na uzbudljivu vožnju motornim sankama od hotela Polar Star ka planini Sinjajevini. Trajanje ture je od 2:30 do 3:00h.
Ručak će biti organizovan u lokalnom restoranu. Nakon tog transfer do Kolašina.

Dan VIII
Ručak je organizovan u hotelu Bianca Resort & Spa 4*
Transfer je organizovan do aerodroma i Podgorici.
U cijenu je uključeno: Transferi koji su obuhvaćeni programom, 7 noći u hotelima sa 4* (polu pansion, 3 noći hotel „Aurel“, 4 noći u hotel Bianca Resort & Spa), besplatna upotreba Spa & Wellness-a, usluge vodiča obuhvaćene programom, ulaznice (Nacionalni Park Skadarsko jezero, Stari Grad Kotor, muzej na Cetinju i Manastir Morača), ručak (II,III,VI i VII dan), pješačenje krpljama, poludnevni ski pass za 2 dana, osiguranje, rafting, tura motornim sankama na Sinjajevini iz Žabljaka.

 • Zima u Crnoj Gori 01
 • Zima u Crnoj Gori 02
 • Zima u Crnoj Gori 03
 • Zima u Crnoj Gori 04
 • Zima u Crnoj Gori 05
 • Zima u Crnoj Gori 06
 • Zima u Crnoj Gori 07
 • Zima u Crnoj Gori 08
 • Zima u Crnoj Gori 09
 • Zima u Crnoj Gori 10
 • Zima u Crnoj Gori 11
 • zima_u_crnoj_gori12


+382 67 263 138